تفاوت بازسازی و نوسازی| اسپرلوس دکور

تفاوت بازسازی و نوسازی| اسپرلوس دکور


یک سؤالی که برای مالکین ساختمانهای قدیمی، معمولاً پیش می آید، انتخاب بین بازسازی و نوسازی ساختمانشان است. یعنی آیا بهتر است ساختمان قدیمی خود را بازسازی نمایند و یا اینکه آنرا تخریب کرده و از نو بسازند.
برای جواب چنین سؤالی، یک پاسخ مشخص وجود ندارد. بلکه باید شرایط ساختمان را از چند منظر بررسی نمود و پس از آن تعیین کرد که کدام انتخاب برای ساختمان مورد نظر مناسب است. در هرصورت همیشه بین بازسازی با کیفیت ساختمان و تخریب و ساخت ساختمان جدید، یک گزینه مناسب تر است.
در این مقاله نیز تلاش می کنیم بهترین انتخاب از بین این دو گزینه را تعیین کنیم. در ادامه چند موضوع اصلی که در تصمیم گیری ما برای انتخاب بین بازسازی یا تخریب و نوسازی ساختمان تأثیر گذار است را بررسی میکنیم. این موضوعات شامل مسائل مالی، ضوابط ساخت و ساز، انتظار مالک از نتیجه نهایی پروژه مورد نظر و … می باشد.

هدف از مطالعه این مقاله:

اگر ساختمان قدیمی داشته باشیم، باید تصمیم بگیریم که آیا می خواهیم آنرا بازسازی کنیم یا اینکه تصمیم بهتر برای ما، تخریب کل ساختمان و ساخت بنای جدید است.
مطالعه نکات و اصولی که در این مقاله بیان شده است، به ما برای پاسخ دادن به این سؤال در مورد ساختمان مورد نظرمان کمک میکند.


تفاوت بازسازی و نوسازی چیست؟

از لحاظ لغوی تفاوت زیادی بین بازسازی و نوسازی وجود ندارد. اما از لحاظ اصطلاح تخصصی آنها، بازسازی به معنای تعمیر، اصلاح و ایجاد تغییر در یک ساختمان موجود بدون تخریب کل ساختمان می باشد. اما نوسازی به معنی تخریب ساختمان موجود و ساخت ساختمان جدید می باشد.
البته در بعضی از منابع و سایتهای تخصصی نیز از این دو عبارت بجای یکدیگر استفاده می شود، اما معنای رسمی و اصلی این دو آن چیزی است که در بالا باین شد.

بین بازسازی و نوسازی کدامیک جوابگوی انتظارات مالک است؟

در هر پروژه ساختمانی، یک اصل مهم، برآورده کردن انتظارات مالک یا کارفرمای پروژه است. زمانی که میخواهیم بین بازسازی و نوسازی ساختمان، یکی را انتخاب کنیم، باید توجه داشته باشیم که کدام گزینه میتواند هدف و انتظار نهایی مالک ساختمان را تأمین کند.
شاید یک بازسازی ساده کم هزینه جوابگوی آن چیزی باشد که کارفرما می خواهد. بنابراین چرا باید هزینه و دردسر بیشتری به پروژه تحمیل کرد.
اما از طرف دیگر، باید طرح و هدف کارفرما یا مالک ساختمان را نیز در نظر گرفت. ممکن است طرح ایشان برای ساختمان پس از بازسازی یا نوسازی، مشخصاتی داشته باشد که نتوان آنرا در ساختمان موجود حتی با بازسازی کامل، اجرا کرد. مثلاً ممکن است شکلی از تغییر نقشه در بازسازی مورد نظر باشد، که انجام آن با موانع سازه ای مواجه بوده و ممکن نباشد.
بنابراین در این شرایط، چاره ای بجز انتخاب گزینه تخریب و نوسازی برای این ساختمان وجود ندارد. چرا که انجام بازسازی که نمی تواند پاسخگوی خواسته های کارفرمای آن باشد، بطور کامل اشتباه است و اصلاً جزء گزینه های انتخابی قرار نمیگرید

نتیجه گیری:

اکنون با بررسی و جمع بندی تمام نکات و موضوعاتی که در بالا به آنها اشاره کردیم، میتوانیم انتخاب کنیم که برای ساختمان مورد نظر ما، بازسازی انتخاب بهتری است یا نوسازی.
اینکه اختلاف هزینه آنها چقدر است. نتیجه نهایی آنها چقدر با هم متفاوت خواهد بود. اگر بدنبال فروش و سود حاصل از آن هستیم کدام یک پر سود تر است. امکان انجام هر دو گزینه برای ساختمان مورد نظر وجود دارد یا نه. نتیجه نهایی کدام انتخاب، جوابگوی انتظارات مالک خواهد بود.
با کنترل تمام این مسائل در مورد ساختمانی که قصد بازسازی یا تخریب و نوسازی آنرا داریم، میتوانیم مطمئن باشیم، که در نهایت، مناسبترین گزینه را انتخاب خواهیم کرد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *